FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE BOOK-TRAILERE BOOVIE-EDIȚIA a IX-a

BOOVIE, EDIȚIA a IX-a , 2024 ADUCE PREMII MERITATE ECHIPEI ,,SPERANȚELE”, LA GALA FINALĂ DE LA IAȘI !!!

Elevii Școlii Gimnaziale ,, Oprea Iorgulescu”- Câmpulung, au urcat pe podiumul FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE BOOK-TRAILERE BOOVIE desfășurat la Iași, în perioada 23-26 iulie 2024, obținând în mod meritat PREMIUL al-III-lea la secțiunea BOOVIE JUNIOR, cu trailerul cărții MOTANUL CARE VOIA SĂ SALVEZE CĂRȚILE, de Sosuke Natsukawa.

Un premiu extrem de important a venit și din partea juraților care au apreciat originalitatea în prezentarea personajelor și faptul că trailerul a valorificat arta și cultura japoneză pentru a scoate în evidență personajele și contextul cărții oferind împreună cu ASCENDIS PREMIUL JURIULUI pentru SCENOGRAFIE, la categoria gimnaziu.

Echipa alcătuită din 7 copii-creatori ( Sophia Timariu, Raisa State, Irina Boboc, Luiza, Rusu, Mihai Jugureanu, Edward Solomon și Georgiana Manole-clasa a VII-a A), coordonați de prof. Banu Gabriela și prof. Dinicescu Cătălina s-au bucurat de experiențe noi și unice. Au cunoscut mulți oameni frumoși, de la organizatori la traineri, participanți, voluntari.

Boovie a pornit ca un experiment ce și-a dorit să-i provoace pe elevi să citească și să exprime subiectul cărții într-un film scurt care să surprindă esența. ”Experimentul” a devenit în timp un concurs, apoi un festival.

Festivalul a avut ca personaj principal al evenimentului CARTEA, iar sloganul ediției a fost ,,Hooked on the Book”. Alegerea municipiului Iași ca oraș gazdă al Galei BOOVIE este justificată de renumele său drept capitală a culturii.

În cursa pentru Premiile Boovie au intrat 661 de echipe (7151 de participanți), dintre care 540 de echipe au finalizat înscrierea și au trimis trailerele. Acestea au ajuns în mai multe etape de jurizare, iar ultima evaluare s-a desfășurat chiar în timpul festivalului care s-a încheiat cu decernarea Marilor Premii ale juriului, în cadrul Galei Boovie.

Aprecieri și respect pentru susținere în realizarea trailerului : Cafeneaua Coloniale, Biblioteca Municipală ,,Ion Barbu”-Câmpulung, Pensiunea ,,The BAKER’s HOUSE-Lerești.